Yeşilyayla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

WEB https://yesilyaylamtal.meb.k12.tr
Adres : Yeşilyayla Mahallesi Kurtbasan Caddesi 4. Engin Sokak No. 5 PK16320 Yıldırım/Bursa Ulaşım 3/C,99,Sinandede Minibüsleri
VİZYON : Ülkemizin nitelikli işgücünü karşılayan aynı zamanda uluslararası alanda rekabet edebilecek seviyede bilgi ve beceri sahibi bireyler yetiştiren öncü bir kurum olmak.
MİSYON : Öğrencilerimizin okulumuzda aldığı eğitim ve kazandığı becerilerle şehrimize ve ülkemize değer katan bireyler olarak sektörle iş birliği içinde değişen ve gelişen iş sahalarında yer almasını sağlamaktır.
BAŞARILAR : Okulumuz Öğrencilerinden M.Emin DİZDEMİR Türkiye Okul Sporları Wushu Kung Fu Şampiyonasında Türkiye 2.si olmuştur.
Okulumuz öğrencilerinden Oğuzhan Günbaşar 50 kiloda Okul Sporları Bilek Güreşi Gençler B kategorisi Türkiye şampiyonasında Türkiye 2.si olmuştur.
Ohsas 18001:2007 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi sertifikamızı bakanımız Ziya Selçuk´tan aldık.(2019)
Molla Yegan Münazara Yarışmasında 27 Okul Arasından Üçüncülük(2019)
Science Expo Meslekler Yarışıyor Yarışması´nda ikinciliği
Güreş Müsabakalarında Türkiye gruplar Gençler Kategorisinde Muhammed YUSUF 84 kiloda Türkiye 2.si olmuştur(2018)
Öğrencimiz Yusuf BİLAL Türkiye Gençler Karate Şampiyonasında 2. Oldu(2018)
Okul takımımız final maçında son rakibi Ali Osman Sönmez Mtal´yi de 2-1 yenerek Bursa şampiyonu olmuştur.(2018)
roBTÜ 2017 Robot Yarışması Serbest Kategori 2.´liği(2017)
Okulumuz öğrencilerinden Mehmet Emin Dizdemir Okullar arası Spor Müsabakalarında Wushuda Kılıç dalında Türkiye 2. Sopa dalında Türkiye 3.sü olmuştur.(2017)
Öğrencimiz Ali ÇOLAKOĞLU Tekvando Branşında Bursa Birinciliği(2017)
Öğrencimiz Mehmet Emin DİZDEMİR Wushu branşında Bursa,Türkiye ve Balkan şampiyonu olarak büyük bir başarıya imza atmıştır. (2017) Öğrencimiz Muhammet Enes AKBAŞ Boks Gençler A Erkek müsabakalarında Bursa 1.si olmuştur. (2021) Öğrencimiz Muhammet Salih AKBAŞ Boks Gençler B Erkek müsabakalarında Bursa 2.si olmuştur. (2021) Öğrencimiz Yasir PEKER KİCK BOKS POİNT FİGHTİNG GENÇLER A Erkek müsabakalarında Bursa 1.si olmuştur. (2022) Öğrencimiz Yasir PEKER KİCK BOKS POİNT FİGHTİNG GENÇLER A Erkek müsabakalarında Türkiye 3.sü olmuştur. (2022) Bilim Festivali Turkish Airlines 9. Science Expo´da Meslekler Yarışıyor/Robotik Kodlama kategorisinde Bursa 1.´liği (2022)

Öğretim Şekli :Tam gün tam yıl
Isınma : Doğalgaz-Kalorifer
Servis : Var
Ulaşım : Minibüsle ulaşım için: Kent Meydanından Kalkan Sinandede minibüsleri kullanılabilinir.Metroyla ulaşım durumunda Davutdede Metro İstasyonunda inip tekrar Sinandede Minibüsünü kullanmalısınız. Belediye otobüsleri olarakda 3C ve 99 hatlı otobüsler okulumuz yakınından geçmektedir.
Yerleşim Yeri : Okulumuz Maletepe mahallesi, Kurtbasan caddesi üzerinde yer almaktadır.
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : Okulumuz YILDIRIM / BURSA ilçe Merkezinde yer almaktadır.
Kontenjan Bilgileri : Kontenjan bilgileri: Kontenjan bilgileri her ay güncellenmektedir güncel kontenjan bilgilerine aşağıdaki bağlantıyı kullanarak ulaşabilirsiniz. https://e-okul.meb.gov.tr/OrtaOgretim/OKL/OOK06006.aspx
Taban-Tavan Puan Bilgileri : -
Okulun Sınav Başarı Durumu : -
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi : -
Sportif Etkinlikler : Masa Tenisi,Güreş,Voleybol,Futbol
Bilimsel Etkinlikler : Münazara,Sınıflar Arası Bilgi Yarışması,Bilimsel Geziler,Tübitak Fuarı,Science Expo
Proje Çalışmaları : SEUP II
Meslek Liseleri Ailelerle buluşuyor projesi
Teknofest 2019 Okulumuz Bilişim Teknolojileri Alanı ve Necip Fazıl Kısakürek İmam Hatip Lisesi Ortaokuluyla beraber hazırladığı İnsanlık Yararına projelerde Ulaşım kapsamında Teknofest 2019´a katılım gösterdik.Yoğun ilgi ile karşılanan projemiz 3 gün boyunca ziyaretçilerin beğenisine sunulmuştur.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri : Avrupa Stajımla Mesleğime Adım Adım ERASMUS KA102 projesi ile Bilişim Teknolojileri Alanı öğrencilerinden 12 kişi İspanyanın Barcelona kentinde 10 günlük Robotik Kodlama Staj eğitimi alacaktır. Kimya Teknolojileri Alanı öğrencileri ise 10 gün boyunca Avusturya Graz'da Atık Yönetimi Staj Eğitimi alacaktır.